230922_ukrytewkadrze_MONO_1984_030.jpg

Restauracje i kawiarnie

 
 

RESTAURACJA PRZY KOMINIE

Nowe miejsce na mapie restauracyjnej Monopolis serwujące autentyczną polską kuchnię z przełomu XIX i XX wieku w nowoczesnym wydaniu. Połączenie tradycji i współczesności. Polskie produkty i lokalni dostawcy to coś, dzięki czemu goście restauracji mogą wybierać spośród szerokiej gamy przystawek, zup, dań i deserów. Zainteresowani znajdą tutaj również bogatą kartę win, w tym wina pochodzące z ziemi łódzkiej. W Przy Kominie każdy znajdzie coś dla siebie.

Tel: 726 110 210

Facebook: Przy Kominie

Instagram: przy_kominie

 
bizneswkadrze_v1_006.jpg

Restauracja Trattoria Italiana

Do tej pory restauracja znajdowała się na dworcu Łódź Żabieniec. Słynie
z najlepszych w mieście makaronów i dań przygotowywanych z owoców morza. Jej właścicielami są Monika i Francesco Mameli. Restauracja oferuje prawdziwie włoskie klimaty i specjały z tej słonecznej części świata. Świeży homar, mięsa najwyższej jakości, czy idealnie dobrane wina to tylko niewielka część bogatej oferty restauracji.

Tel.: 42 230 96 08

Facebook: /TrattoriaItalianaLodz

Instagram: @trattoria_italiana

 
103312522_1378166642370195_8689179137610184921_n.jpg

RESTAURACJA Sendai Sushi

& RAMEN

To restauracja japońska, w której istotny jest smak i jakość produktów.
W lokalu można skosztować nie tylko różnego rodzaju sushi, przygotowanych przez właściciela i sushi mastera, Michała Przybysza, ale także zup, makaronów i deserów prosto z Kraju Kwitnącej Wiśni. Właściciel na bieżąco dba o dostawy świeżych ryb i produktów. Wyjątkowy smak ośmiornicy, wołowina z mango, czy szarpana kaczka na pewno pobudzą niejedne kubki smakowe.

Tel: 606 467 644

Strona: www.sendaisushi.eu

Facebook: /sendaisushi209

Instagram: @sendaisushipl

 
STE_0052.jpg

Restauracja Indian Steak

Autorski projekt dwójki przyjaciół których połączyło zamiłowanie do motocykli INDIAN oraz prowadzony przez każdego z nich biznes w sektorze gastronomii. Jeden z nas jest producentem wykwintnych steków z długo dojrzewającej wołowiny oraz jagnięciny, natomiast drugi jest właścicielem sieci znanych cukierni w Poznaniu. Przy tworzeniu naszego wspólnego projektu jakim jest Restauracja INDIAN STEAK, współpracuje z nami zespół nietuzinkowych i wykwalifikowanych specjalistów z branży gastronomicznej, dla których gastronomia to nie praca lecz sens życia.

Naszą wspólną misją jest stworzenie wyjątkowego miejsca, w którym nie tylko będzie można zjeść wykwintne dania , ale również dowiedzieć się wszystkiego na temat steków, długo dojrzewającej wołowiny, BBQ, grillowania czy sposobów przyrządzania potraw

Tel: 573 560 056

Strona: www.indiansteak.pl

Facebook: /Indian Steak Monopolis

Instagram: @indiansteak_monopolis

 

Restauracja La Mia Fabbrica

Restaurację tworzą ludzie, których nadrzędnym celem jest zachowanie dziedzictwa pizzy Neapolitańskiej. Sercem jest piec z certyfikatem AVPN zbudowany dla nas w Neapolitańskiej fabryce i sprowadzony do Łodzi.

Duszą są ludzie, którzy dzięki sumienności, staranności i bogatemu doświadczeniu serwują dania o najwyższym standardzie.

Miłością jest nasza praca. Kochamy ludzi i wyjątkowe smaki.

Tel: 603 727 374

Facebook: /pizzerialamiafabbrica

Instagram: /lamiafabbrica

 
 

MONO CAFE & BISTRO

Ponad stumetrowy lokal położony jest w pasażu Monopolis, dokładnie naprzeciwko galerii wystawienniczej. Jego charakter doskonale oddaje ideę łączenia klimatycznych przestrzeni z nowoczesnością wnętrz. Doskonałą inspiracją są także włoskie podróże właścicieli lokalu (Anny
i Jakuba Zając), z których czerpią pełnymi garściami. Zauroczeni historią marki Illy, która od zawsze jest w rękach jednej tylko rodziny, podjęli decyzję, że tylko tę kawę będą serwować w swojej kawiarni. Ale to nie wszystko. W lokalu nie zabraknie doskonałej selekcji herbat, propozycji śniadaniowych, a także przekąsek i deserów.

Tel.: 518 039 031
Strona:
www.monocafe.com.pl

Facebook: /MonoCafeLodz

Instagram: @monocafe_official

 
 

Restauracja francuska - Le Petit Paris

To jedyne autentyczne francuskie miejsce kulinarne w Łodzi. Owoc pasji i talentu rodowitych Francuzów: szefa kuchni Antoine'a Lopez oraz eksperta od win i serów Yanna Puisney. Wykorzystywane są tylko z najwyższej jakości składniki, importowane prosto z Francji oraz kupowane od lokalnych dostawców, rolników i producentów.

W Le Petit Paris przeniesiesz się do magicznego Paryża, gdzie smaki kuchni francuskiej łączą się z eleganckim wnętrzem, niepowtarzalną atmosferą i muzyką. Poza stałym Menu, gdzie królują żabie udka, ślimaki i zupa cebulowa, kuchnia Antoine zaskakuje codziennie nowymi sugestiami, które zachwycają nawet najbardziej wymagających gości lokalu. Do tego podawane jest dobrane wino prosto z francuskich winnic oraz pyszne desery. W restauracji możecie doświadczyć degustacji francuskich serów, które wraz z innymi francuskimi przysmakami możecie zakupić do domu.

Tel: 577 790 707

Strona: www.lepetitparis.com.pl

Facebook: https://www.facebook.com/le.petit.paris.lodz

Instagram: https://www.instagram.com/le_petit_paris_lodz/

 

LADA DZIEŃ

Tel: +48 600 964 064

Instagram: https://www.instagram.com/lada_dzien